2016-12-31 kl 12:32
 
2016 blev ett lite roddigt år med en massa olika saker att förhålla mig till. Det blev året då barnen plötsligt känns "stora" och på så vis är livet enklare. Vår familj har vuxit sig starkare i takt med alla med- och motgångar.
Våren blev fin och jag var på Teneriffa för en veckas egen energiuppladdning.
Sommaren blev inte alls som vi trott/hoppats med ledighet och det känns, med facit i handen, väldigt surt och ovärt. Vi hann ändå med en sväng till Gotland tillsammans med fantastiska vänner, Legoland och Liseberg och så Stefans årliga mc-vecka.
Framåt hösten miste jag en fin assistent i gruppen, hon gick vidare till annat arbete. Det blev mycket pusslande och assistansen har bitvis känts som en energitjuv och har gjort mig utmattad. Samtidigt fick jag tillbaka min mammalediga klippa så ljusglimtar har funnits.
I september testade vi Mallorca en vecka och blev lite förälskade. Dit lär vi återvända!
Under hösten och vintern har jag kunnat känna av en tilltagande muskelsvaghet. Det är förstås tråkigt och lite jobbigt att hantera. Men lungorna har klarat sig bättre än på många år och det är jag tacksam för! SMA är ändå relativt skonsam mot mig, har jag brutalt förstått i och med vänner som har det betydligt tuffare.

2016 blev året då jag, faktiskt ganska oväntat, kom tillbaka till Atlas och började jobba igen. Jag har även engagerat mig en del intressepolitiskt och några föreläsningar har hunnits med. Jag har insett att jag mår bra av att jobba (lagom mycket) och att min hjärna behöver stimulansen.
Samtidigt skapar jag tid till familjen, ger barnen odelad uppmärksamhet och njuter till fullo av det.

Jag har inte prioriterat mina vänner tillräckligt. Och några har tillkommit och andra har smärtsamt försvunnit på olika vis. Mitt nyårslöfte för 2017 är att skapa mer social tid för dem som verkligen är betydelsefulla och att lägga mindre tid på de personer som inte förtjänar det.

Tack till er alla som finns i mitt liv. Tack för alla fina och uppmuntrande ord i jobbiga perioder. Tack för er kärlek!
Nu laddar jag om för 2017 och hoppas på ett år fyllt av familjetid, utvecklande samtal, kärlek och resor!

Gott nytt år!
 
Här kan du kommentera blogginlägget! 

Äldsta Bakåt Framåt Nyaste